Angin dlm badan..

Hi sy 7week... Mcm mana ye nk hilang kn angin ni .. dia nk kentut tapi tk keluar .. pastu sendawa mcm tk puas .. pastu muntah... Bunyi2 angin dlm perut ni ..baru je mkn.. pastu dlm sejam dia mcm lapa blik.. pastu angin bunyi2 dlm perut... Tk selesa dibuatnya...ada tips tk nk hilangkn angin ni..

2 Balas

biasa tu sis. bila pregnant penghadaman kita slow down sebab nak bagi masa baby serap nutrient sebanyak mungkin. sis banyakkan minum air suam/panas, better letak halia /green tea /lemon pun okay. makan sikit2 tapi kerap. make sure banyakkan minum air & makan fiber supaya tak sembelit. kalau sembelit lagi banyak angin.

normal. pregnant ada angin dan kentut 😅

6mo ago

Sya pun sama pengalaman. First trimester sampai bersalin pun ada. jangan bimbang ;)