sembelit semasa kandungan

hai..sy sedang hamil 19w dan sy mengalami sembelit yang teruk ..apa yg patut sy buat selain dari tuka pemakanan..kdg2 perut sy jd kembung..sy perlukan pencerahan ..kalau boleh sy nk makan ubat..tp xpasti ubat apa.#pleasehelp

2 Balas

jgn mkn ubat sis. sis minum susu , susu ful cream pon bole @ minum minuman beryogurt. sy waktu 1st trimester sembelit teruk , makan sayur buah n minum air kosong byk2 pon x jln . pastu jmpe doc o&g dia suruh consume susu ibu mengandung pastu ok da. now dah 2nd trimester sembelit daah kurng sbb sy consume iberet.

Minta doctor ubat berak. Bahaya nnt buasir