Sembelit di awal pregnancy

Assalamualaikum mommies.. Macam mana nak atasi sembelit at early pregnancy ye.. Sy da minum air masak, makan buah².... Tapi sembelit juga.. Asyik kentut², tapi sembelit #ingintahu #pleasehelp

Sembelit di awal pregnancy
12 Balas

selain disebut oleh komen yg lain, banyakkan bergerak; senaman ringan sesuai kehamilan atau berjalan kaki 15 ke 30 minit ikut kemampuan.

pengalaman sy , banyakkan makan orange , guava.. minum je air masak banyak2 sampai rasa nak membuang air.. In shaa Allah , lawas perut nanti..

2y ago

Baik2 sis tq sgt2

Saye amal buah buahan je tapi jangan betik/pisang sebab boleh buang air besar non stop. Banyakkan minum air masak jugak🥰

2y ago

Huhu tu la.. Mmg jenuh minum air masak ni je la.. Ok sis tq²

try makan sunsweet prune tu..kita makan tu hari2 mbuang..1 hari kita mkn 3 bijik je 😊

2y ago

Wahhhh sy baru tahu sbnrnye huhu tq taw dear

sya sama jugak kadang mkn 3 hari mcm tu baru buang adoi sakit rasa sembalit tu

2y ago

Kan sis.. Sy pulak fobia nk meneran ni..

Oh sunsweet, baik2 terima kasih taw.. Suka juga sunsweet ni

Saya makan buah jambu.. Guava..

2y ago

Oh ok baik sis.. Kne cari ni

Kalau mkn buah naga biasa senang mmbuang

2y ago

Sikit sgt kot awk mkn. Sy mkn sebiji buah naga tuu haha. Mmg betul2 mmbuang

Sy makan guava n pear. Mmg betul2 bkesan

2y ago

Ohh guava.. Ok sis.. Baik2 terima kasih byk2 sis

Makan makanan ada probiotik.

2y ago

Oh baik2 tq sis