Sembelit 6week

Dlm ni ade x pregnant sembelit?? Ade suggestion nak makan apa biar tak sembelit?da minum air byk,da mkn buah n sayur, selain ni smua nak mkn apa ya?

4 Balas

boleh tambah supplement pre&probiotics. boleh tanya doc/pharmacist suggestion brand yg sesuai utk ibu mengandung. klu tak jalan jgk baru ambil lactulose (klu ada kencing manis tanya nasihat doc/pharmacist dlu).

try ambil buah naga or betik klu xjd jgk blh try sirup lactose

kalau saya makan buah prune yang sunsweet tu

buahhh nagaaa sis