04/07/2020 ❤

hai mommies. start berapa weeks ye baby baru gerak aktif? sekarang dah 20 weeks, baby ada masa aktif, ada masa tak. boleh share pengalaman semua 😊

9 Balas

Sy 16 mmggu dh rsa gerk skit2 now skrg dh 20 mnggu 4 hri okey still gerk jgk.. bby pn ada time gerk ada time dye tdo sb dye perlu kn reht jagk so jgn risau..klau nk dye gerk mnum air sejuk nti dye akn gerk..

28 week kebawah baby masih kurang tunjukkan skill dia 🤭🤭 tapi 28 week keatas klau tak cukup kiraan 10 x kena pergi check

sy 19 weeks kick slow je xselalu . sbb maybe perut tebal buncit sikit hihi takpe yg penting baby sihat je ...

Saya start rse dia gerak mse 18weeks. Skrg dh 22weeks makin kerap dia aktif. Asyik tendang2 je.

Mmg gitu sis...dia intro dlu gerak2nya..nnt da 25week Keats pelbagai gerakan akn rasa..

start 20w+ baby dah start aktif, banyakkan komunikasi ,sentuh perut .

4y ago

Dia gerak selalu tapi macam halus je. Kadang kadang je terasa kuat.

Tggu 30 ke ats...dasyat x dasyat nty bju pn trngkt

4y ago

Hahha yeke 😁😁😁

Sy 24w bruu rsaaa gerak hihi

Sy 16minggu dah rse