Kancing gigi

Siapa kat sini 1st dos kancing gigi 28w ? Lepas cucuk, baby ada gerak tak ? Biasa baby aktif kalau cuit, ni lepas cucuk macam tak berapa nak aktif. Nurse dah minta start tick gerak baby dalam buku tapi baby tak gerak sangat tak cukup 10x pun dalam sehari. Siapa ada pengalaman ? Share please #firstmom #firstbaby

10 Balas

sy 30week , selasa tadi baru dpt 1st dose. dah kira lmbat sbb 35week nak kena complete 2dose patutnya , dos kedua kna jarak sebulan pulak .. hmm, minum air gula pun lmbat juga kena 😅 tapi bby aktif je macam biasa .. masa 28week pun bby sy macam kurang aktif, malam je gerak , siang walaupun bareng usap2 perut lahai slow je..tapi teruskan juga usap2 ajak sembang makan manis , minum sejuk 🤣 sekarang aktif dah haa

sy pon kena cucuk kancing gigi masa 28w.....baby ok ja...aktif mcm biasa....klau xckup gerakan..better refer hospital sis...tkut jgk kan....kita xtau keadaan baby kt dlm mcm mana.. semoga dipermudahkan urusan sis

kencing gigi selalu cucuk week yg keberapa ye?...sbb sy sdh 26 week tp belum cucuk lagi...ada nurse kat kg sy ckp asal baby da gerak patut di cucuk kencing gigi da...baby sy sdh gerak dri 18 weeks lagi..

2y ago

setiap kali checkup tanya je sis, sy 30week baru 1st dose dpt lmbat. prgnant anak first kena 2dose, jarak sebulan tuk dose kedua, sebelum 35week kena complete 2dose patutnya..

cuba rangsang bby dengan minum ais. gosok2 perut. bukak music/ayat² al quran dengan kuat. kalau sampai jam 9 malam tak cukup 10 gerakkan,segera ke hospital ye mmy. pi bahagian emergency.

Kalau risau sgt boleh g hospital sis. Sbb kalau jam 7malam je tak cukup 10gerakan kena pegi hospital cek. Masa sy lepas cucuk tu baby gerak je mcm biasa

saya pun cucuk kancing gigi 1st dose 28 week. doktor dan misi kata lupa😅 alhamdulillah baby ok. cuma perut lebih kerap mengeras dari tendangan baby.

sy pun mcmtu sis, lpas suntik rasa baby jd kurang aktif.. cuba sis mkn manis2 atau brborak dgn baby sambil usap2 perut.. InshaAllah, baby respon

Sy pon jd cmtu jggk, yg first dgn yg kedua lepas cucuk dek 3,4 hari jgk baby kurang gerak, lepas seminggu cmtu baru ok balik

sya Dah dua kli dos kancing Gigi baby okay aktif je tak Ada mslh...awak Kena slalu ckp dgn anak Kan aktif

kire cukup 10 gerakan tak