Baby kurang aktif?

Kenapa ye baby 19 weeks kurang gerak & aktif? kadang x rasa langsung waktu 17 weeks aktif sampai terasa.. buat sy risau, atau normal baby masih kecik?

7 Balas

saya perna masa 18week dia aktif sggt tba2 2 hari dia tak gerak langsung,,esok dia saya pegi scan sbb risau sanggat,,lpas je scan tu bukan main lagi dia tendang2,,,tak boleh stress kut,,,da la saya perna keguruguran mcm2 dlm fikiran stress fikir,,bgus pegi scan supaya hati kita tenang😊

aritu sy pun cmtu..17 weeks ada hari aktif sgt.. ada hari snyap 2-3 hari.. msuk 21 slalu je rasa.. kdg2 geli pla..tlbih aktif. skrg nk 22w 3hari.. dlm shari mesti ade rase jga even x slalu.. kdg2 pjuk jga mlm..bawa cakap sbb rsau.. ade juga la even lemah je rasa.

normal..mcm sy hari tu..17 weeks aktif bergerak..18 weeks kurang gerak.. sy pergi scan..bukai main lg dia aktif tendang².

20week ke atas baru dpt rasa tendangan kerap sis..cuba try pujuk2,suruh dia gerak..kalu xjd jgk baik cek klinik,bt growth scan

6mo ago

insyaAllah sy doakn baby puan sihat

Sy pernah mengalaminyaa, sy akn usap2 or mkn bnda manis atau minum air sejuk, Alhamdulilah dy respon

sy takot.. dah 21 week.. tetiba mlm xgerak.. pujuk2 xmau

moga semua baik2 sis sending virtual hug 🫂