Baby 7 bulan boleh makan macam yg kita makan tak ?

hai mommies semua , nak tanya . baby saya 7 bulan 18 hari . Saya memang selalu masak je kat dia . tapi macam pergi mana2 dia asyik tengok kita makan . boleh ke makan juga ? macam nasi ayam dekat chickenriceshop tu ? atau ice cream2 kat kedai tapi bagi sikit2 je la bukan semua . saya ni kadang nak jaga pemakanan anak taknak bagi benda yg taktahu dia boleh makan ka tak tapi tulah . mommy semua pun faham lah org2 tua ni mcm mna . main bagi ja . ckp dah boleh makan la bagi sikit ja tak banyak pun la . mil siap sumbat biskut raya yg ada taburan nestum tu . saya tahu lah saya ni baru pestime jadi ibu tapi tulah . taktaulah nak kecewa ka nak biar org sumbat makan yang saya tak tahu pun boleh makan ka tak anak ni . saya pun tak tahulah saya ni terlalu over atau apa . husb pun rilek ja . dia ckp seronok tengok anak rasa2 makanan . hmmm i think i yang over kot 😭

12 Balas

Sis sediakan mknn dr rumah utk baby mkn mse kt luar, so bole mkn sekali nnt. Xde yg over pun sis, didikan dr keluarga yg berbeza, org tua dulu2 mmg x kesah.