Baby 7 bulan boleh makan macam yg kita makan tak ?

hai mommies semua , nak tanya . baby saya 7 bulan 18 hari . Saya memang selalu masak je kat dia . tapi macam pergi mana2 dia asyik tengok kita makan . boleh ke makan juga ? macam nasi ayam dekat chickenriceshop tu ? atau ice cream2 kat kedai tapi bagi sikit2 je la bukan semua . saya ni kadang nak jaga pemakanan anak taknak bagi benda yg taktahu dia boleh makan ka tak tapi tulah . mommy semua pun faham lah org2 tua ni mcm mna . main bagi ja . ckp dah boleh makan la bagi sikit ja tak banyak pun la . mil siap sumbat biskut raya yg ada taburan nestum tu . saya tahu lah saya ni baru pestime jadi ibu tapi tulah . taktaulah nak kecewa ka nak biar org sumbat makan yang saya tak tahu pun boleh makan ka tak anak ni . saya pun tak tahulah saya ni terlalu over atau apa . husb pun rilek ja . dia ckp seronok tengok anak rasa2 makanan . hmmm i think i yang over kot 😭

12 Balas

Seeloknya elakkan laaaa gula. Kesian baby. Gula putih ni untuk orang dewasa pon bahaya. Baby apatah lagi

Not recommended till 12m