Takde selera makan

Hai mommies semua. Ada yg mcm saya tak? Saya first mom and skrg first trimester. Saya takde selera nak mkan. Kadang sampai menangis sbb lapar tapi tak boleh nak telan makanan. Nasi dengan saya skrg ni ibarat musuh ketat. Kadang paksa jgakk mkan sbb fikir baby dalam perut. Ada masa boleh telan nasi, ada masa tak boleh. Mkan pun mcm kena paksa. Mkan 2 4 suap dah kenyang. Tapi tak lama lepastu mesti lapar balik. So far saya takde mengidam benda pelik-2. Makanan lain mcm buah-2 ada jgakk saya mkan tapi sikit-2 je. Huhu. Saya sampai overthinking takut baby saya tak dapat berkembang dengan baik, tak cukup zat & nutrisi. 😭

4 Balas

sya pn trimester prtama dgn nasi mcm musuh ketat, tp still masak kan utk suami n anak2 tp x makan, sy cari menu lain utk naikkan selera makan, makan roti, sup, soto,mee bandung mcm2 lagi menu kdg masak sndiri kdg sy beli sbb mmg x blh dgn nasi