tiada selera

hai mommy semua, i skrg dah 7w alhamdullilah tapi tak ada selera mkan. lapar tpi tak ada selera. mkn mntah mkn muntah, mommy semua buat apa kalau mcm ni.. sy first trimester makin turun badan, ya allah

6 Balas

hye sis...sis kena mkn juga ya..nanti sis blh kena gestrik n cian baby..mcm sy, sy cri benda yg boleh masuk..buah oren, tu je yg dapat cegah dr keluar semula..pas mkn sesuatu buah oren kena ada..tuk isap2 tk nak bg keluar semula..jeruk2 tk boleh dgn sy..sis cuba try n eror..perut kena isi tau..nanti sis klu tk mkn, jd lembik...bertabah sis..nanti beransur tu...strong sis..

1y ago

baik awk, sy lalu makan bubur je. letak carrot sikit letak halia. nasi dgn lauk tumis ke berkuah, sy tak lalu. terima kasih awk

sabar naa, semoga alahan awak akan hilang nanti. saya dulu pun mcm dulu, almost 10kg hilang . saya makan biskut, buah, bubur je. tuh pun muntah juga , tapi nak taknak terpaksa sbb nak kena lapik perut juga kan. awak kena elak makan pedas n berminyak yaa ,bagi kurang loya sikit .

1y ago

yaa tu tengah biasakan diri ni. sampai takut dgn muntah. huhu first trimester org ckp makan berkhasiat, DSSS. masalahnya sy tak lalu semua huhu. sedih sgt... harap baby dlm perut tak apa apa sementara mcm ni.

same here. loya mual fuh agak kuat tp takde smpai muntah2, skrg bau suami pun slow2 tak boleh trima dh, ksian dia🥲 makan pun xbrselera, tp telan je sikit2 sbab kalau lmbt makan auto bdn xselesa berangin semua.

1y ago

eh awk kita sama lah week. breast kalau malam ya allah lahi sakit hahaha takleh pegang lansung

Sama laa kita. Dah 7w. Perut lapar tapi taktau nak makan apa. Rasa loya2 je sekarang ni. Takut nak makan risau muntah.

1y ago

sy lalu bubur je awk. bubur letak carrot potong kecik, letak kiub pati ayam. sefap. itu jr lalu skrg. sy pikir baby dlm perut, huhu

Makan je pkse dri sis sy pun nk masuk 7 week.gagahkn jua walaupun sickness ade mase2 klau x pedih perut

Samalah sekarang masuk 8 mggu asyik muntah je lepas makan. Rasa nak nangis je sebab perut lapar 😫

1y ago

Ya moga kita sesama kuat