Buku pink

Hai mommies. saya pregnant 8minggu. utk buat buku pink mmg kena buat dekat nearest KK tempat kita nak berpantang ke? or any KK pon boleh? sebab skrg saya bekerja dekat Melaka and plan untuk berpantang dekat kampung Johor.

9 Balas

Buka buku & checkup dekat KK berdekatan. Nanti nak pantang kat kampung, bagitahu KK kita checkup tu. Nanti kat KK sis check masa pantang tu, boleh inform dorang nak tumpang checkup kalau tak silap. Ada baca banyak dah orang share pasal ni

Mana2 kt seluruh malaysia boleh buat. Nnt lepas bersalin misi dlm ward akan tnye mane KK terdekat dgn rumah nak pantang. So KK tu akan di inform pasal kelahiran n dorg akan buat home visit slpas bsalin

Wat dlu buku pink kt tmpt tnggl skrg.. Pas bsalin suh somi rujuk kt kk tuk gtaw dorg yg sis nk bpntamg kt kg.. Nnti dorg akn mklum kt kk tmpt sis bpntang tu...

Buat kat tempat tinggal skrg. Dekat dgn awak. Senang nk checkup. Bila dah nk berslain, inform nk bersalin kat mana, nanti KK uruskan utk tukar tempat checkup.

Dimana2 kk boleh buat , di mana saja anda berada boleh , bagi alamat rumah sis skrg da bersalin nnti lain cerita ..skg doc nak pantau kandungan sis shj .

Buat buku tempat kita duduk sekarang.bila pantang nanti boleh je g kk terdekat utk checkup sane plk

ikut zon tmpt tinggal. biasanya dorg minta IC

Awak kena bt kk dkt tmp tggal awak

Yg trdekat dgn alamat rumah sis tggal skrg. Nnti kalau nak bpntang,boleh tukar.. ☺