Baby tak nak makan

Hai mommies. Saya nk tanya. Baby saya dah 6 bulan 13 hri tapi kalau saya suap makan dia xnk telan lgsung. Saya bagi bubur kosong utk pmulaan. Pstu this week saya blend nasi + brokoli. Tak nak makan juga. Cmna ya ibu2 pujuk bby makan byk2?

2 Balas

Kdg2 ada baby yg belum bersedia nk mkn.. Byk lg masa baby nk makan.. Ikut je flow baby.. Xpayah paksa.. Awal2 ni bg die rasa2 dulu pun xpe.. Xyah bg kenyang dgn mknn..