Baby 6 bulan tapi muntah bila makan

Ada x sesiapa anak dah 6 bulan tapi baby x nak makan bila suap dia muntah?mcm mana nk pujuk untuk dia makan?

1 Balas

Muntah betul2 atau gag reflex? Dua ni beza tau. Kalau gag reflex normal ya, baby dalam fasa menyesuaikan diri dengan makanan. Sebelum ni kan dia hanya kenal susu sahaja. Bagi masa. Jangan letak high expectations terlalu tinggi. Keep on offer sahaja. 😊 Kalau muntah betul2, mungkin kenyang susu ke? Boleh follow group di facebook, Happy Baby Foods Malaysia. Banyak info boleh belajar.