Result air gula

Hai mommies, saya nak tanya. Kalau dah minum air gula, biasanya bila boleh tahu result? Pihak kk akan call ke? Atau next appointment baru dpt tahu?

14 Balas

sy plk dy ckp jmpe next appointment. tp ble jmpe doc ckp result air gula sy xvalid🤣🤣🤣 sbb 3.3 je. dy suspek sy mntah. tp sy xgtau pun sy mnth sbb sy xlarat dh nk repeat lg. dh 2 kali kena repeat sbb mnth. smlm prgi kk, dr ckp mula2 kene repeat balik air gula last2 xjadi plk sbb dr ckp berat sy naik 2kg .. dy ckp next appointment kalau brt naik lg 2 kg bru kena repeat air gula. seram betul 😭😭... cmn3 la xnk bg brt naik, lapar je manjang.

biasenye klau sangkut die kol...ada yg kata seminggu bru dpt result,ada yg 2,3 hari,ada yg sehari..haha.. mgkin bergantung pd makmal..Sy aritu x sangkut...jadi,Sy selalu pegang henfon lpas Mnum air gula😂 tkut klinik kol..next appointment tgok result ok. .

saya sangkut gula. takde call dari kk pun. ingatkan tak sangkut la sbb da sbulan tak call. tup2 datang kk dia ckp sangkut kencing manis. dan2 la skrg kena buat bsp sokmo🥲

2y ago

pam lengan utk tekanan darah dan ambil sample air kencing. mesti biru/hijau.

biasanya pape hal diaorg akan call kalau sangkut , tp klau senyap tu brmkne okla xde apa². .result akan tahu time next appoiment checkup awk nti. .

Mcm saya x sangkut gDm so next appointment nurse bagi tau results..tapi kalau bacaan tinggi dan sangkut gdm nurse kata akan call.

die org akn call kte bgtau klo sngkut la...klo x sngkut..die org xde call..mcm sy 2x mnum air gula...alhamdulillah....ok

kalau result okay je nurse takkan call. just jumpa next appt, nurse akan bgthu result. kalau sangkut mmg nurse akan call.

2y ago

nurse akan call bila ya? sehari selepas minum air gula ke?

kalau dia tak call tu dah kira selamat lah maknanya kita tak sangkut gdm ..

kalau results teruk,pagi test ..ptg tu jgak nurse kalut call 😂😂😂

Klu sya minum diklinik kkia papar ari tu jg ada keputusannya terus