Lepas bersalin baru 2 bulan

Hai mommies , saya nak tanya . ada tips tak nak rawat keputihan . dulu masa pegnant xbanyak pun keluar keputihan . lepas habis pantang ni banyak betul keluar . kadang ada sampai keluar warna dah kuning nak ke hijau macam tu , sape ada tips blh kongsi tak . tengss

2 Balas

Hi mom..mcm sy la..sy amalkan minum air sireh..sy rebus sireh,air sireh tu sy buat utk cuci kemaluan..lepas tu sy ambil sireh,letak dlm blender,cmpurkan dgn air suam,then blend halus..lepas tu sy tapis dulu.n msukkan madu..lepastu boleh minum..amalkan selalu elok juga utk yg ada mslh keputihan,mslh haid,mslh bau bdn..

5y ago

Air sireh mmg bgus tuk keputihan.. Klau gatal2 pon ok.. Tp dukbndr ssh nk cari daun sireh.. 😢😢..mak sy pon amalkan minum n mndia air sireh..

Cek dengan doktor sis. Kalau ada infection doktor akan bagi ubat insert. In Shaa Allah boleh kurang. Makan pun kena jaga. Elakkan makanan & minuman manis.