nak kira baby kick

Hai mommies, saya first time pregnant. nak tanya, harini saya punya baby kick mcm tak rasa sgt, dah pukul 3 baru 4 kali je dapat. selain tu rasa gerak gerak je tapi takde kick yg kuat, malam td pun mcm tak banyak gerak. perlu ke saya refer klinik/ hospital?

4 Balas

Baby sy biasanya kalau hari ada bersama dgn suami & ada alami orgasm, mesti baby kurang gerak sehari. Esok pun dia gerak sikit2 je. Sy google ckp pergerakan orgasm tu buat dia tidur😅🫣😬 lepas tu, dia mmg aktif. Tapi kalau awk rasa kurang yakin, boleh je refer klinik/hospital.

4mo ago

Oh yeke puan ? Baca ni baru perasan. Baby sy pun mcm tu 😅 after bsma je mesti dia mcm mls je nk gerak, nk kena kacau2 baru kick . Kalau hari biasa je, mmg kuat je kick dia . Tu la kdg2 risau gak

Pergi klinik scan baby dulu. Tengok klinik ckp apa. Kadang baby tidur. Mcm sy haritu masa 29w. Refer pac kene tahan 1 hari tapi tkde apa pun baby cuma tidur je esoknya dia gerak kuat mcm biasa 😂

kalau gerak tpi x kick, xleh tick ke ? maksudnya kena baby betul2 tendang baru boleh tick dekat buku ya ? #firstmom

4mo ago

klau nurse sy baby gerak² pun dah boleh tick..yg pnting bby gerak..nnt awk refer balik la ngn nurse awk..

Yes please. Pergi hospital. Bahaya pergerakan baby kurang.