Baby kick 31w

Nak tanya kalau 31w ni baby kurang kick tp perut sentiasa mcm bergelora tu blh kira as kick juga ke? Baby dia tak kick sngat ade la 3-4 kali sehari yg dia kick kuat and tiba2 tu tp most of the time perut je mcm bergelora ombak tu baby gerak/pusing dalam. Tu kira as kick juga ke? #firstbaby #firstmom

9 Balas

Kalau saya dari anak first lagi , sentiasa alert dengan gerakkan baby , saya tak ikut pun masa yang misi suggestkan . Bila nak tick dekat buku pink , saya agak agak jee masa cukup 10 kick tu 😂 sebab siang kita banyak buat kerja , banyak bergerak , baby dekat dalam perut pun ikut letih juga dengan dia semakin membesar jadi ruang semakin sempit tu yang kita macam rasa tak rasa dia tendang 😅 tapi bila dah malam , waktu kita dah baring rehatkan minda dia akan aktif . 😊

sama la, masuk 31 week ni baby sy pun kurang aktif, nak kira tendangan pun susah.. dah tnya misi kalau perut berombak(pergerakan kuat) boleh kira sebagai 1 kick..

8mo ago

Tu la masalahnya baby dah xnak kick sngat dah skrng ni. Tp asyik bergolek dlam tu smpai geli perut ni🤣

kalau sy mindset sy kira pergerakan baby.bukan kick..so stiap kli ada gerak kt prut rasa mcm dia tgh pusing ke apa, sy kira 1 gerak.

sy kira gerakan, bukan tendangan .. dalam buku pink pun tulis fetal movement chart, bukan fetal kick chart ..

samalah sy pon 31w. bby kurang kick tp perut berombak gitu. sy kira je. kalau x kira tkot x dpt 10kick sblm pkol 9mlm.. 😁

8mo ago

Tu la kan sis. Risau tak ckup 10 kick kalau btul2 dia nak kira kick paling kuat je haha

Sama! Saya 32weeks jadi risau bila baby tak kick. Tapi boleh rasa dia gerak kesana kesini 😅

Sama la saya kadang risau juga tapi sis tanda je asalkan nampak gerakkan kuat 😂😂

selagi awak rasa gelombang baby gerak. itu still dikira😊

8mo ago

Alhamdulillah.. tq sis

Ya, dikira sbg kick (gerakan)

8mo ago

Tqqq… Sbab nurse ckap kick paling kuat tp tu la baby taknak kick pun🤣