Scan Baby

Hai mommies ❤️ salu nya brpa week blh scan? Yang sebaik2 nya bila blh nampak baby tu.. 4 weeks msh awal sangat kan..

13 Balas

Kn, sy Tak sabar nk tggu bln dpn, hehehe.. awk jge diri n baby bebaik2, awl lgi tu 4week nk scan, setahu Sy Tak nmpk ape2 lagi, petua dokter bgthu sy, kalau nk scan, kalau boleh jgn kencing dulu, klu awk kencing dulu Bru scan, nnt susah nk scan hehe, sbb pengalaman sy mse 2bln dulu, Sy Tak tahan nk kencing, then Sy kencing lah, lepas tu Bru jumpe dokter then mse buat scan susah nk nmpk baby, dokter bgthu sy if nk scan, jgn kencing tahan dulu sbb kalau pundi kencing kite penuh,baby kite Naik keatas so bile nk scan senang dn awk boleh nmpk baby gerak2 hehehe, Sy dh but mse Kali ke2 scan dgn pakar , mse tu sy mmg nk terkencing, tp tahan sikit hehehe see sy nmpk 100% baby berenang2 Kat dlm hehehehe.. tp awk knee bnyk kn minum air tau, biar ckup air ketuban Kat dlm tuh✌️

5y ago

Wahhh.. Good advice! Tq sis 😘❤️😍

Sy dh 19week Blum scan sepenuh Nye, tp mse 8week 1/2 dokter just scan sbb nk dgr jantung baby je(x brpe nmpk sangat), then mse 17week Ada temu jnji dgn pakar, then pakar tu just nk tgk baby mcm ne, alhmdulilah first time sy tgk betul2 baby bergerak2 😊, dn skrg Sy dh 19week inshallah sy n husband nk scan sepenuh nye,nk tgk tulang baby, dn pertumbuhan yg lain (jantina Nye skli)kalau di izinkn Allah..

5y ago

Wahh.. Excited saya dgr sis 😘❤️

Hi sis... 4w masih tlalu awal sis.. Sy hari tu 5w+ dtg klinik utk pgesahan mgndung trus scan nmpk kantung aja😄 doc sruh dtg lagi 2 minggu kdpnnya..tp sy xdtg..sy dtg masa dh 12w+.. alhamdullilah masa tu kantung+janin+ hearbeat da ada smua..

5y ago

Wahhh ok sis 😊❤️

sy dlu mula2 scan 6 week.. dah ad kantung n janin kecil sgt .Masa tu heartbeat x nmk g..dokt Suh repeat 2 week lagi utk tgk heartbeat.. alhamdullilah skunk dah 5 month..

5y ago

Wahhh excited saya dgr sis 😍❤️

Sy baru scan kelmarin.. 7 week 1 day.. Blip2 jantung dia😍.. Masa anak sulung dulu 4 week xnampak apa2.. Itu yg 2nd ni tunggu2.. 😄

5y ago

maaf bertanya, sbb first baby.. untuk 4 weeks waktu scan tu ada nmpk lubang je ke atau dah bentuk bulat?

Sy scan 7weeks smlm alhamdulilah dh ada smua, hehehe 😍 4weeks awal lg..sis tngu 8weeks pn okay 😘

5y ago

Sangat sis 😆😆

Saya baru je scan pagi tadi. 4 weeks nampak kantung 😍 Maybe sebab perut saya kecik.

5y ago

Yeke sis.. Tp puas hati kan dh scan.. 😊 Ni slgi x scan.. Misi sahkan pregnant jer rsa mcm still x caya 😂

sy scan mse 11 week 1 hari dh nmpk bby gerak2 .. comel sngt 😍😍

5y ago

Ok sis.. Tq for the advice 😘😘❤️

Sye start scan saja2 mse 8w ke atas. Sbb rindu nk tgk baby hehe

5y ago

Hihi faham2 Pi le scan 8w ke atas. Dah nampak dah janin time tu.. Cuma comey lgi le 😁

4 weeks memang awal lagi. All the best! ❤️

5y ago

Ok sis tq ❤️😘