pedih ulu hati

Hai mommies , normal ke momi smua pedih ulu hati susah nk bnafas..

18 Balas

Normal tu...tapi biasanya ada 2 penyebab kalau kita rasa pedih ulu hati dan susah nak bernafas : 1. Sbb lapar 2. Sbb stress dan terlalu penat Jadi hati kita akan menghasilkan asid yg berlebihan, nak elak biasanya saya akan minum air suam segelas. Baring rehatkan badan letak bantal tinggi sikit mcm separa baring, tggikan sikit kaki 40' or 45'. Tapi dlm 5 - 10 mnt tak ok gak. Minum air campur secubit garam, insyallah.