pedih ulu hati

Hai mommies , normal ke momi smua pedih ulu hati susah nk bnafas..

18 Balas

Normal tu...tapi biasanya ada 2 penyebab kalau kita rasa pedih ulu hati dan susah nak bernafas : 1. Sbb lapar 2. Sbb stress dan terlalu penat Jadi hati kita akan menghasilkan asid yg berlebihan, nak elak biasanya saya akan minum air suam segelas. Baring rehatkan badan letak bantal tinggi sikit mcm separa baring, tggikan sikit kaki 40' or 45'. Tapi dlm 5 - 10 mnt tak ok gak. Minum air campur secubit garam, insyallah.

Normal sis... Kadang tak tido smpai hilang pedih tu... Ada yg kata minum susu suam sblm tido boleh elak pedih.. Tp sy tak minum susu tepung..(minum susu kotak je, tak kn nk panas kn plk😂)

4y ago

Kita tak ada microwave sis 😂

normal sis...nk2 lg klu time nk tdo x jumpa posisi yg betul..asyik mengiring je pun pedih jugak ulu hati...😶 bertabah lah ye..

sy kena sebb mkn ubt zincofer.. saya makan gaviscon,baru ok. n stop terus mkn ubt tu. xserasi..

Normal..sy slalu kn mgkin mkn pedas kot.. sy minum susu dan letak bantal tingi skit

Sy kene jugak,da brsalin pn kene lg,doc kate prubahan dlm bdn kite,ambil mase nk pulih

3y ago

sma ni.. sy pn dh bslin msih ada pedih ulu hati.. sis mgambil masa brpa lama baru sembuh lps bslin

Normal dear. Sebab baby membesar dia tolak semua organ dalaman kita naik atas.

Kurangkn mknn pedas..masa tidur tu u tinggikan skit bantal ye

Normal sis..doc suruh mnum susu utk neutral kan asid tu

Normal sis.. kurangkan makanan berminyak dan pedas..