Jadual tidur dan menyusu

Hi mommy’s semua. Saya nak tanya, anak saya 2bulan 20hari. Normal ke kalau dia kerap tidur panjang sekarang? Menyusu pun 3-4jam sekali kadang malam sampai 5jam baru dia minta susu. Malam dia tido pukul8, bangun pukul12 minta susu tukar pampers, then pukul4 bangun balik minta susu. Tiap pagi bangun pukul7, tapi dia tidur dalam jangka masa yang lama sekarang 1-2jam kalau siang. Sebelum ni tak macam tu. #First_Baby

1 Balas

Normal sis .. baby baru lahir tdr kerap dan bgn tgh malam.. utk menyusu sis kene ajar dia menyusu 2-3 jam sekali..