Baby tak bangun menyusu

Hai mommies normal ke baby 2 bulan lebih tak selalu bgun malam untuk menyusu..tu pun dia terbangun sbb saya tukar pampers dia alang2 saya susukan dia sekali..sekarang malam dia tido je jarang bangun susu..kalau siang kerap susu 2 jam sekali..

9 Balas

Normal lah if berat baby cantik je naik .baby saya start 1month+ bangun malam x kerap. Skng masuk 2bulan bangun malam dalam 2kali or sekali je. Sbb tidur pun boleh naikkan berat baby. Just check je poo and pee dia ok tak ? Badan dia nampak naik ke susut. Baby tu active ke tak active . Dulu saya pun risau sampaikan saya berjaga and terus susukan baby time dia mamai2 sama je dia tanak susu pun so after that saya biarkan je dia tidur dia lapar pandai lah dia mintak.