Durian

Hai mommies . Nk tnya , btol ke waktu pregnant , tk boleh makan durian ?

18 Balas

Makan boleh, tapi sikit dah la. Sy tak berani nak makan sejak kandungan dah besar ni. Sebab rakan sekerja sy 2 orang pernah alami. Lepas makan durian banyak, 2 3 hari lepas tu dah terbersalin awal. Baby kepanasan kot mummy makan durian byk sgt hahaha. Mungkin kebetulan je tu. Tapi sy tak berani nak makan durian buat masa skrg. Terliur jugak tengok org duk jual durian.

Blh mkn.. tp berpada pada... Ada bdn ok lepas mkn..ada bdn jnis xok lepas mkn...stiap bdn adalah berbeza..ada rahim nya kuat..ada rahimnya x....durian ni sbb panas... Kalau mengidam n teringin sgt...mkn la seulas pn ckup dh..lepas bersalin dh bis pantang nk mkn byk ms tu mkn la...ms preggy ni..better jg pemakanan kita...sbb sian dkt bby yg dkt dalam tu...

Mkn bole tpi berpada. Jgn la skali mkn haaa amik ko 1 bakul😂 buat hilang rse tringin tu pon da mencukupi. Lpas tu tuang air minirel dlm kulit dy then minum

Ikut ketahanan badan kot...sy masa 16week da makan durian..tp xde la banyak..sekadar lepas gian je...

Dulu pn masa mengandung sy nk mkn durian. Mak n husband sy bg mkn seulas je la. Tak bg makan byk2

Makan sikit je..2-3 ulas. Dn pastikn minum air banyak..takut panas dlm bdn. Ksian kt baby.

Sy baru makan durian 2 hari lepas tapi 1 2 ulas je la... sebab da btahun x makan durian..

Saya makan je..banyak..tapi ikut badan kot. Ada yg boleh ada yg tak boleh

Saya makan je tak boleh tahan favourite food tu! tapi makan tak banyak.

Blh mkn tp berpada2... Depend pd bdn kita n pikir kandungan jgak...