bayi masuk 6 bulan

hai mommies. nak tanye pendapat mommies semua. harini baby saye 6 bulan 1 hari, die da boleh makan kan? sb mase checkup baby 3 bulan dgn paeds, dorang kate 6 bulan da kene makan. tp mase 3 hari lepas bawa baby cucuk 6 bulan nurse suruh bg makan mase baby 6 bulan 8 hari / 9 hari. kalau mommies ikot yg mane ye? lagi satu, dari semalam baby saye die belum buang air besar lagi. die susu fm. padahal hari2 sebelum tu elok je die buang air besar mcm biasa. kenape eh? mungkin sb die dah masuk 6 bulan perut die da lain ke mcm mana eh? aduii risaunyaa

2 Balas

Boleh sis ...mknan lembut jer ye...mcm bubur ditapis ke atau baby punya nestum...baby kekadang mmg mcm tu sis..kata org tua dh masuk bulan dia biasa lar setiap bln baby mmg Ada mcm mcm perubahan cirit birit la..perut kembung la..sembelit atau byk meragam...😊

Saya genap 6bulan dah bg mkn..