Berat badan bayi, malam tidur tak nyusu.

Mommies, memang ade kan anak yang susah naik berat badan? Normal kan selagi die active ape semue? Padehal da full fm, masetuh disalahkan susu badan tak cukup, ni da full susu fm pun same je naiknye. 300g camtuh je. Pastuh takpekan kalau anak nyusu pukul 7.30pm pastuh die akan bangun nyusu dalam pukul 3 4 pagi camtuh? Baby da nak masuk 6 bulan minggu depan. Sebab sebelum ni die akan bangun nyusu pukul 11. Sekarang die sedap tidur, pukul 3 baru nak bangun nyusu. Updte: anak saye kurang berat badan, bmi susut.

2 Balas

I think mcm terlalu lama tu 7:30 - 3/4am at least you need to offer susu jugak. Same like my baby jugak dulu dia tidur after maghrib so sama lah akan bngun cari susu 10/11pm gitu. Tapi kalau malam mmg i bagi df je terus. Normally baby minum susu berapa oz? Btw my baby also jenis berat susah nak naik before this. Active sngt. Tapi berat susah naik sbb baby i tinggi. So ni i dah ada mix fm jugak belum pergi checkup lahi for 6months ni.

Apa yang penting ada kenaikan pada berat badan, kenaikan tinggi, ukur lilit kepala yang normal, dan BMI yang normal. Jika 4 faktor ni normal, then nothing to worry 😊 Oh ya, sentiasa rujuk doktor untuk info yang lebih lanjut.