Sunat baby girl

Saye nak tanye sunat baby girl tu macam mane ye ? Die potong ke die toreh skit je ? Dan selalu nye makan mase berape hari untuk baik ?

7 Balas

asal keluar darah. dia cuma lukakan sikitt ja. org dulu guna gunting, skrg kat klinik diorang guna jarum. masa baby saya. diorang ada selitkan kapas, pastu nurse pesan nnti malam baru cabut kapas tu. saya buat ptg dalam pukul 5 mcmtu. lepas lepas pukul 9 tu, da mcm biasa daa. saya cabut kapas dan bilas baby mcm biasaa.

sy buat masa anak dalam pantang lagi,doktor toreh sikit je hujung tu,ank mnangis sbb terkejut tp skejap sangat.. doktor ckap cuci mcm biasa tukar pmpers mcm biasa,baby xperlu pantang sbb dia mnyusu je.. doktor selit kapas ad kesan darah sikit je

saya sunat 2nd baby sy masa umur dia masok 3bulan. proses tu tak lama pon. tak sampai 10minit. dan xperlu penjagaan rapi. selepas siap sunat awak dh boleh urusan kan baby mcm biasa sahaja. mandikan baby mcm biasa. dan xde letak ubat apa2 pon

Kat klinik sy buat doktor tu cakap lukakan sikit je. Takpasti berapa hari baik, 1-2hari elok dah kot macam luka calar biasa kita tu. Bagi saya kalau boleh kurangkan dukung kot supaya x byk bergesel dengan pampers.

Sy xtgk pakai apa sbb ngilu masa tu tp kejap je tgk ptg mandikn ok je xde pape baby. Mmg skit sgt lukanya sy sampai xperasan luka tu darahpn skit je. Masa buat baby 2 bln

Latest technology yang digunakan pakai jarum. Doktor akan cucuk sikit pada tempat berkenaan. Procedure tak sampai 5 minit. Tiada penjagaan khusus. 😊

Baby saya haritu toreh sikit je. Penjagaannya lebih mudah. Kerap tukar pampers, kalau lepas mandi lap kering2. Tu je.