Breastfeeding

Hai mommies. Nak tanye la ade tak ibu-ibu kat sini yg campur susu badan dan fm tp tetap boleh bf smpai umur 2 tahun walaupun campur? Susu masih keluar atau boleh stop terus ye? Saya bagi baby susu fm+ebm waktu siang bekerja, tp spnjang malam smpai ke pg sye df saja. Boleh kekal smpai usia 2 tahun tak ye? Terima kasih ☺️

1 Balas

Tak boleh nak cakap.. asalkan jaga masa pam & continue df baby. InshaAllah boleh.. susu cpt kering bila takde langsung ransangan drp baby or pump. Klo tgk dari group support fb happy breastfeeding malaysia tu ramai je share boleh sampai 2 tahun even campur. Tryla join. Kot ade ilmu bf yg boleh dperbaiki. 👍😊

4y ago

Aminnn.. Terima kasih awak