Share pengalaman bersalin baby ada nuchal cord? (tali pusat lilit leher 2x)

Hai mommies, nak tanya ni.. Anyone ada pengalaman bersalin normal/ceaser yg baby ada tali pusat lilit 1x atau 2x. Sy kelmarin buat scan 3d, gynae bgtau baby sy ada tali pusat lilit lehernya 2x. gynae set app next 2week utk pantau. n suruh sy be very alert dgn gerakan baby setiap hari.. btw baby sy dah 36w

Share pengalaman bersalin baby ada nuchal cord? (tali pusat lilit leher 2x)
15 Balas

sy..tali pusat baby terlilit dua kali..tp xtahu pon..alhamdulillah dpt bersalin normal tnpa bantuan apa2..masa baby kluar bru nmpk tali pusat terlilit,baby kluar dh biru suami ckp..dan xmnangis..lps nurse letak atas dada,nurse gosok2 blkg dia,kluar cecair dari mulut dia,baru lah dia nangis lps tu..skrg baru msuk sbulan,alhamdulillah baby ok sihat walafiat..

4y ago

Smelah kita sis sya 1 kali je trbelit tali pusat.sya pun x tahu ank sya lemas lepas baby ngis bru dia letak dkt saya

🙋🏻‍♀️... anak ke 4... tapi mase tu tak tawu... tarikh scan 38weeks... 37weeks bersalin sndr kat rumah... skrg anak saya sihat alhamdulillah... da 9tahun dah umur die... mse die kluar tu, alhamdulillah smooth... lepas habis keluar, bru nmpk tali pusat die kat leher... syukur blom biru...

I baru lastmonth deliver... Tali pusat lilit 2x...kepala baby dah keluar doc suruh stop push n dia potong tali pusat dulu den baru push lagi utk keluarkan badan baby... Baby x nangis... Tapi dia buka mata tengok... Skrg sihat😍 esok dah sebulan

Besalin normal tp lewat 3 hr dr trikh due. Alhamdulillah smua slmt , dpt tahu tali pusat anak terbelit masa lps baby keluar , sy besalin ( normal ) bayi tak ngis msa kluar , lps pada buka iktan belit tali pusat dalam 10 minit baru dpt pegang baby...

Sy mse buat scan 5d, doc pon ckp tali pusat baby terbelit 1x..klu 2x terbelit kena on the spot ceaser.. Bila tnya doc pakar kt hospital kerajaan dia ckp OK.. Don't worry.. Cuma pantau pergerakan baby

Adik saya ada pengalaman mcm ni. Kena caeser dua minggu awal. Alhamdulillah okay je semua. Itu ikut pengalaman dia. Setiap org lain2. Semoga semua urusan sis dipermudahkan dan doa byk2 😃.

Soemoga bby dalam lindungan Allah.. N segala urusan ibu dan ank d permudahkan.. Amin

Semoga dipermudahkan untuk sis bersalin dan selamat ibu dan anak ❤️

Semoga Allah permudahkan urusan sis. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

Semoga dipermudahkan urusan sis dan baby . Aamiin