Ukuran lilit kepala bayi

Hai mommies. Baby sy sdh 9 bulan 17 hari, berat 9.45 kg, baby girl. Normal ka ukuran lilit kepala baby 47 cm? Doc cakap kepala baby besar. Saya search, utk ukuran lilit kepala bayi 6-12 bulan yg normal ialah 42 - 45 cm. Baby aktif juga...siapa yg ada pengalaman sama mcm sy ya? #firstmom #bantujawab

2 Balas

Sama anak saya, baru je cek semalam, dia 9 bulan 11 hari, semalam cek berat dia, 9.5kg, lepas tu ukur lilit 47cm, okey je, nurse tak cakap apa, panjang pun 73cm, nurse gurau, tinggi budak ni nnti. hehe

anak Sy dh msok 10 bulan dah..berat Dy mse 9bulan baru 7.13 lilit kepala 43 ok je misi2nye x de ckp ape2 Pon..normal je bagi saya tpy x tau laaa..