Scan during MCO

Hai mommies, nak tanya. boleh ke kalau kita nak scan baby masa pkp ni, atau seeloknya nnt dulu? saya belum pernah lagi scan untuk second baby ni, cuma check upt positif, dan kira thru apps sekarang dah nak 11 minggu. Dan saya ada pergi kk untuk check up anak first, sekali nak buat buku pink tp nurse cakap 12 minggu ke atas baru boleh buat. saya baru ingat nak scan baby sekali waktu tu. Jadi mcm mana ye, perlu ke saya ke klinik swasta atau just proceed dulu minum susu dan folic acid, tunggu pkp habis baru pergi scan?

13 Balas

Saya buat buku pink pun 12 weeks . Scan boleh je nk scan swasta dulu

selalu klu g kk buat buku pink, dia scan skli..

Boleh je pergi scan masa PKP