Preparation buka buku pink

Hai mommies.. Nak tanya.. Bila bukak buku pink apa yang doc akan check? Perlu kan borang apa apa ke? Atau datang je?

9 Balas

sy rasa depends on klinik jgk. pengalaman sy, anak first dulu sy terus dtg klinik masa kandungan 8w n terus buka buku pink. ada la soal siasat n isi borang sikit tp xde minta nk tgk sijil nikah pun. suami pun x perlu ikut (mgkin sbb time tu awal2 pandemik). anak ke2, nk buka buku kne buat appointment dulu dgn klinik. (masa ni dah 9mggu) (klinik berlainan sbb pindah rumah) masa app nnti kne bawa skali fotostat sijil nikah, kad nikah dgn ultrasound scan yg dh buat kt klinik swasta. (xbuat pun xpe, sbb nnti dia akn scan jgk) tu je. jd pendapat sy, awk kne pergi dulu klinik dekat rumah awk tu bgtau nk buka buku, nnti dia akn bgtau apa yg perlu n samada perlu appmt ataupun x. goodluck dear. may Allah ease your journey