Baby gerak awal ????

Hai mommies .. nak tanya betul ke 17 weeks 2 days dah boleh boleh rasa baby gerak ? I means bukan gerak2 macam tendang but kita rasa sebab dalam perut kita kan ada pergerakan halus macam tu .. kerap tau rasa sekarang ni .. btw ni anak first .. ada x mommies yg ada pengalaman sama ? Pergi klinik pun nurse tanya dah rasa bby gerak ke ? Saya iakan jelaa sebab memang ada rasa .. we knows our body kan ๐Ÿ˜#ingintahu #bantusharing #firstmom #firstbaby

18 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sme 17 weeks jgk dh rse baby gerak2 skng dh 35weeks alhamdulillah 10thn penantian Allah swt makbulkan doa kami semoga kte semua dipermudahkan bersalin selamat semuanyan aamiin

saya masa anak 1st pon masa 18mnggu rasa. pastu hilang. saya keje klinik, tanya doktor kenapa da xde rasa pergerakkan baby, doktor kata belom lg, anak 1st 20mnggu baru betul2 rasa. kurang dr tu angin je sebenarnya

Saya 18++ minggu baru gerak bby brgerak aktif..siang mlm..lg kita relax lg senang rasa..alhamdulillah..ank no3...kkak2nya pon teruja nk tgk adikknya kluar nnti..smg dipermudahkan kita semua mom to be๐Ÿ˜

Sy sis baby gerak time 17w, first rasa confuse jugak sbb first baby kan, org ckp first baby selalu gerak kalau 20w ke atas. Sampai skrg aktif je Alhamdulillah ๐Ÿ˜๐Ÿฅฐ

sy 14 weeks dh rasa. 15weeks dah start bonjol2. excited gila. sekarang dh 29weeks kalau dia gerak terlampau bnyak jadi seriau pulak perut nih ๐Ÿ˜…

Saya rsa msa 17 weeks jgk sis, baby first. Mmg rsa dia tendang2. Bukan stakat bubble2..mgkin sbb bby boy, aktif sgt ๐Ÿ˜

Ya sis mcm saya start 13 weeks rasa da mcm ada bubbles2 dlm perut skrg da 38 weeks senget2 da perut klu baby gerak๐Ÿ˜…

same mase first pregnancy.. 17 mnggu.. tp second pregnancy ni awl sgt 12 mggu dh rasa.. nurse pom ckap baby aktif..

sy dh 17week xpi tula xrasa sngat lagi, xsabar nk tunggu dia rasa gerak2 hehe..doakan baby sy sihat2 je aamiin

saya rasa baby gerak pun masa 17weeks..tgh elok duduk tgk tv tiba2 rasa dalam perut mcm ada benda tolak halus