Baby gerak awal ????

Hai mommies .. nak tanya betul ke 17 weeks 2 days dah boleh boleh rasa baby gerak ? I means bukan gerak2 macam tendang but kita rasa sebab dalam perut kita kan ada pergerakan halus macam tu .. kerap tau rasa sekarang ni .. btw ni anak first .. ada x mommies yg ada pengalaman sama ? Pergi klinik pun nurse tanya dah rasa bby gerak ke ? Saya iakan jelaa sebab memang ada rasa .. we knows our body kan 😁#ingintahu #bantusharing #firstmom #firstbaby

18 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
TapFluencer

Aah sis. Saya pun 17 minggu lebih nak masuk 18 minggu memang kadang kadang rasa macam tu 😅.

Saya pun mcm ada rasa masa 17w sekali je. lepastu takde dah sampai dah 20w lebih baru rasa balik

3mo ago

saya pun sama macam sis jugak 🤭

Saya 18 weeks macam tu baru rasa baby gerak. Rasa macam ada rama2 dalam perut 🤣

Akk 12 bln dh dpt rs.. Asik timbull je... Alhamdulillah skrg dlm pntang 26 hari ☺️

3mo ago

Eh 12 bln plak.. 12 mgu lah... 😅😅😅

baby first sy. 14 weeks dah boleh rasa gerakan. bila dah lahir aktif sangat.

sy pula rsa bby gerak msa 16w.. first baby..🤭skrg dh 32weeks..

Sy first mom jugak tp dah rasa gerak seawal 16week😍

Saya pun start rasa baby gerak 17 weeks sis 🥰