Clear Blue Positif, Upt strip shoppe negatif

Hai mommies, nak bertanya, sy cek upt 17/8(DPO 15) Upt Dip&Tell & Upt Cassete Disclosure n Clear Blue pun positif (1-2), tapi harini 19/8 try upt strip shoppe dapat negatif, knp ya? Sy betul pregnant @ tak? Konfius☹️

Clear Blue Positif, Upt strip shoppe negatif
21 Balas

UPT Dipp&Tell dan Digital CB lah paling accurate. sebab tinggi sensitivity berbanding UPT yg lain. UPT ni boleh detect seawal 7 hari sebelom awak delay period lg. kalau period awak jenis yg teratur. digital CB 1-2w bersamaan usia kandungan awak 3-4w. saya tak suggest utk awak check sekarang dkt klinik luar. kerana boleh buat awak panik dan overthinking bila doctor inform belom nampak pape. nak nampak kantung dlm rahim boleh scan masa usia kandungan awak 6-7w. nak nampak baby dan heartbeat klip2 boleh scan masa usia kandungan awak 8-9w dan keatas. selagi awak tak mengalami apa2 spotting/bleeding kandungan awak dlm keadaan baik2 sahaja. if ada berlaku spotting/bleeding please terus ke klinik or hospital xperlu tanya dlm socmed. if previous mmg ada makan asid folid just continue makan. if belom pernah makan, minta husband pergi beli dkt farmasi dn start consume asid folid sehingga awak bukak buku pink. if nak bukak buku pink. call KK/KD berdekataan awak tanya procedure. sama ada perlu buat appointment ataupon boleh walkin terus. majoriti KK/KD akan minta kita dtg bila usia kandungan kita 12w. tapi ada je yg awal dlm 10w mcm tu.

9mo ago

2-3w bersamaan usia kandungan awak 4-5w. sama juga mcm owner post ni. if awak nk scan skrg mmg sy tak suggest. risau awak panik or overthinking. doctor selalu nya akan minta awak dtg scan semula dlm 2mggu kemudian😊. sama2 awak. enjoy your new journey😘