Susu formula

Assalam...nak tnya baby saya baru nk masuk 3 bulan....sebelum ni dia minum Dutch baby ,kerap kembung dan muak yg banyak... Lepastu pergi farmasi dan tnya dokter susu ape yg sesuai dgn baby camtu..dokter suggest similac ...tpi baby saya still ade muak...cuma berak tu dh okay...berak bdn baby naik jer....boleh suggest tak ape saya perlu buat UTK baby yg kerap muak nih...ade kata susu tak sesuai..saya dh tukar pun tetap muak..dokter tu suggest kalau masih muak Kene Minum susu soya.....tpi saya baru je beli susu similac tu...susu mahal🥹🥹🥹

4 Balas

byk faktor tu awak kdg bkn sbb susu yg tak sesuai.. maybe jenis puting flow dia laju, lepas mnum dia aktif sgt kena dukung2 ke, minum terlalu byk, cara minum susu (posisi kepala kena tinggi sket).. lastly sbb baby masih kecik blom matang sepenuhnya. kalau smua tu awk rasa dah ok, bru try tukar susu lain.

muak yg mcm mana tu? susu basi ketul2 tu ke? ke muak susu fresh?

Muak tu definisi apa ya? Sering muntah susu ke?

1y ago

Xsesuai la tu sis. Anak i lahir je minum fm s26gold, then konon nak cutcost belilah yg murah skit sekali hari pertma and kedua muntah teruk, terus menten je beli susu mahal😅... Now ok balik... Tp tulah mahal🤣 xsabar tggu baby mkn solid

lepas susu ada burpkan baby tak?

1y ago

Mungkin baby awak alah kot dgn susu tu. Kena minum yg soya