baby bergerak

Hai mommies.. biasa kan kalau bby bergerak, mmg akan rasa sakit ke kat perut? Perut rasa menegang cmtu.. tapi sakit ni setempat shj.. normal ke eh?

12 Balas

bby sya poen bnyk grak....tpy dia nii mngada cikit....time sya sibuk krja, dia sibuk tidor xbnyk gerak...tapi bila sya tidor, di sana lah dia sibuk nak gerak....

Kalau nk msuk 20 week ad rse gerak² juga, time sy leka atau tgh buat keje sy terasa ad grak² .. tp movement die tk brpe rse sgtla mcm bby dh besar sbb die msih kecik

5y ago

Sy 20w pon x rase pape lg

Sy bby byk gerak ats sbelah kiri je.. Pling aktif..klu belah knan trsa gk tp slow.. Klu daddy dia pgil, klu dia nk mnje.. Dia gerak la, klu x.. Mmg xlyn. Hehe

Klu gerak biasa2 xde skit.. Tp klu skli dia tndang kuat.. Senak gk la prut. Tp 2 moment pling syokk.. Lg2 klu pgil bby bg respon.

saya preggy twin kiri kanan ats bwh kene tendang.. kdg sampai senak rusuk rasa

Kalau sy x sakit. Kalau dia tiba2 mengeras pun tak rasa sakit. Maybe perut sy tebal kot 😅

Bila masuk 34minggu ni, bila baby bergerak kuat sangat akan terasa senak.

Sy 22w mmg akan rsa skit tegang2 gitu..kdg smpai jerit aww2 lg...😂

Kalau baby sis 30weeks ke atas sakit stmpt tu mmg kerap

Sakit sekejap ..sama ngn sis jugak