Mengandung Lagi ?

Hai mommies, ank sulung saya baru 4 bulan tpi saya dh pregnant anak kedua.. Tak scan klinik lagi.. Jadi tak tau berapa minggu dah. Huhuhu ada tak yg mcm kita? Terpregnant awal ???

Mengandung Lagi ?
47 Balas

xpe sis... rezeki... anak sulung saya 4bulan, saya ngndung ank kedua... skrg jarak dorg 11 buln je... skrg dah 12tahun... yg kedua da 11 tahun... ni skrg anak ke 8 saya usia 8bulan, saya dah 4bulan pregnancy... senoga Allah mudahkan urusan sis yer... aminn🤲🏻

xpe sis..Allah bg rezeki awal...saya anak sulung 2tahun2bulan,beranak lak czer...mengandung lagi terkejut jugak mula2..sb xplan..tp terima dan redha,Allah da bg rezeki awal..tiap2 anak ada rezeki mereka masing2...insyaallah...

4y ago

Huhu mcm sy ank 1y3m emrgncy czer... ttibe taw prggy..mmg x sedia lg mnges mgigil 1 bndn.. husbnd x bckp tros ngn sy lpas tu..mmg x rncg lgsung.husbnd pon ckp nk ank tuggal ja. sy cll kakak sy nges2 ckp mgndung.. tkot nk cll mak tkot kne mrh sbb jrk dkt... tp sy brnikn dri cll mak alhmdulillah mak x mrh ponnn😅.. mak kasi smgt yup mgkin rezeky. Trima dgn hti yg terbuka. Skrg husbnd plk briye brgn nk ank prmpuan sbb yg sulong ni llaki😂😂

Hehe.. Awl nye..saya 4bulan tu bru duk stat nk brsma.. Xpe sis..rezeki sis.. Jga diri kandungan Dan ank Yg sulong tu dgn baik.. Smoga urusan sis d permudahkan.. Saya ank Dah 4thn bru mgdung yg kedua ni dh 34w..

Tahniah, rezeki tu. Nak thu berapa hari cuba cek last period bulan lepas. Mana tahu dari situ boleh monitor berapa week dah. Kalau risau rahim tak kuat, boleh minta dkt klinik ubat kuatkan rahim. Tahniahh sis

4y ago

Klau period regular, boleh kira ikut hari pertama period last kita. Macam saya hari pertama last period 31hb December. Start tahu lekat lepas 3 minggu cek double line. So jangkaan kandungan dah 3 minggu ❤️

Aduii rapat sangat tu 😂😂😂.....saya dulu berpantang 4bulan suami cukup memahami ,lepas 3tiga tahun baru ada yang baru lagi 😅😅itupun tanpa di rancang 😍..rezeki 2020😁

rezeki Tuhan bagi adalah yg terbaik sis.. tahniah. sy selepas 5tahun baru pragnant balik walupun tak makan apa2 perancang dn merancang... take care sis. jangan stress2 ok. 🤗♥️

saye baru selamat bersalin ahad lepas.. baby first baru 5 bulan da mengandung lg. hehee. dua2 lelaki.. Alhamdulillah rezeki awal. best juga sebab nanti membesar sama2.

Me. Anak birthday bulan sama. Dekat2 je. Sorang 24 sorang lg 26. Tahun je beza. Doc tak bising pun. Bila membesar anak2 dorg sgt rapat. Skrg dh 3 dgn 4 tahun.

Ada.. Saya Dulu masa anak sulung baru 4 bulan dh prgnt ank ke 2.. Rezeki Allah Siapa kita nk menolak kann... Jgn risau.. Takde apa2 masalah pun..

kalo muda lagi, larat, xde komplikasi masa previous pregnancy, teruskan aje la.. paling2 pon dengar kan aje misi ngan doktor bebel awal2..