Pipi bayi melepuh

Hai mommies.. anak saya 4 bulan dan dah 3 minggu pipi bawah mulut ni merah n kering.. bahagian lain semua ok je.. sebelum ni pipi pernah kena ruam tapi sapu cetaphil terus ok.. tapi kalini naik ruam macam ni sampai berair.. nak pergi doktor tapi nak tau jugak anak2 mommies pernah kena macam ni ke?

152 Balas

try ni.. ank sy ruam pampers ke ruam susu ke.. sapu je ni setiap kali tukar pampers & setiap selepas mandi.. In Syaa Allah berkesan dlm 3-5 hari je

Anak saya ruam jgk, alhamdulillah pakai snowy lotion baru sapu sekali dua trus elok, sapu hri hri in Syaa Allah kulit baby akan jdi bersihhh, cerah, licin

2y ago

Sebotol rm35 je

mommy2 boleh try cream snowhite... anak sy ruam susu juga mcm tu... sapu cream tu insyaallah.. kita ikhtiar ya.. cream tu utk eczema pun boleh....

anak saya pun pakai cream ini atas recommend doctor . sebab cream ni doctor yang bagi masa hantar anak pergi klinik haritu .eczema kata doctor .

sya guna crem ekonozen...kalau kulit anak beruam..insyallah kejap je, hari ni sapu esok tak ada dah bintik2 merah

Ni macam kes saya je ni. Tapi tak berair. Umur 4 bulan gak kena gini. Saya sapu moisturiser/lotion brand Honey Olive (under MaryJardin)

guna sabun merine warna hijau tu.. anak saya dulu kena masa umu dy 12 hari.. sbun je skjp je baik.. ataupun sapukan original aloevera

lotion snow white sgt bagus.. ank sy ruam berdarah.. pakai ptg lepas mndi mlm tu kulit ank xmerah2 da plus kulit anak lembut lembap

tuka sabun mndi & pakai cream..ank sy eczema pakar dermatologist suggest brand Qv , alhmdulillah dgn izin tuhan ank sihat

Klu sy guna sebamed krim baby tu bila ruam naik kt pipi ke leher ke bontot ke mmg ok terus. Cuba sis tukar krim pulak