Pipi bayi melepuh

Hai mommies.. anak saya 4 bulan dan dah 3 minggu pipi bawah mulut ni merah n kering.. bahagian lain semua ok je.. sebelum ni pipi pernah kena ruam tapi sapu cetaphil terus ok.. tapi kalini naik ruam macam ni sampai berair.. nak pergi doktor tapi nak tau jugak anak2 mommies pernah kena macam ni ke?

152 Balas

boleh ikhtiar dgn produk Tasneem MMG bagus untuk ibu2 yg anak brmasalah kulit spt digigit nyamuk gatal2 ruam pipi....

saya guna Tasneem punya skeenz alhamdulillah kejap je elok . saya sapu setiap 2 jam sekali . esokkan tu dah kering .

pernah alami...pastikan lepas susu lap sekitar dgn tuala basah. masa mandi sapu2 air dekat kwn bawah leher dan pipi.

saya nak tanya normal kah bayi pra-matang muntah lepas menyusu tapi muntah nya pekat dan berlendir skrg baby 4bulan

Berair tu bukan ruam tu dah eczema. Kena jumpa dermatologist. Sunway medical centre ada. Else pegi pakar kanak2.

Hai anak sy pipi melepuh start 5-6 bulan. Pakar kata eczema. Puan boleh rujuk pakar kulit utk lebih meyakinkan

Cuba guna yg nie baik utk lembap kan kulit baby, doktor sarankan guna nie. Allahdulillah and sy dah okey.

Hi momy kenapa ye baby 4 bulan bila bagi kat nenek dia asyik nanggis je macam xsuka.. Kuat meragam kija nya

anak akk sy kena mcm ni sy suggest guna snowy treatment lotion yg pink slow tu . ank akk pakai trs elok

saya basahkan cotton ball dgn air dan lap..lepas dia minum susu n main air liur..sbb krim semua jdi makin teruk

3y ago

samala Cara paling selamat