HB Low

Hai mommies.. ade tak yg HB low.. Mommies makan ape n elakkan makan ape ye nak cantikkan HB balik.. HB sye 10.4.. Dr bg zincofer..

45 Balas

sy consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi) ,hari2 still mnum caffien tp HB mntain 12.7 , gula pon control ,baby kuar xkena jaundice even sy drh O+ 😊

Mkn jambu batu, air gulsan tu, kismis, dried apricot. Sy mkn kismis dgn dried apricot je. Ubat xboleh mkn. Alhamdulillah elok hb sy. Paras 11 aje

Mkn iberet dgn oren sunquick tanpa gula sis 😊tp sy mkn iberet 2 jam pas mkn mlm. Pg xblh mkn mase prut kosong. Rase nak pitam sbb angin gastrik 😁

5y ago

Oren sunquick tu beli yg pati dia ka ataupun buat sendiri ?

Makan iberet. Doc sy ajar makan waktu subuh time perut berasid & rajinkan makan buah orange or minum air orange tanpa gula. Inshallah, HB naik nnt 🤗

5y ago

yeke.. tq2 sis😘

Ty mkn ubt dgn pati delima. Saya punye hb trus naik bile sy mkn mcm ni. Pati delima tu mkn pekat2. Sy pon mse preggy ad mslh hb rendah x naik2

Banyakkan makan jambu batu sy dr awal preggy hb paling tinggi 10.9 je bila sy amalkan makan jambu batu Alhamdulillah naik 12.2

Sy pun hb low..doc bgi zoncofer bru ok..sy mkn zincofer dgn air oren..hb terus naik 12..elakkan mnum teh.kopi..

Ye sis .. Pergi je farmasi .. Ckp je nak iberet .. Nnt dorg bg ..kotak warna merah ada tulis iberet

Sy amal supliment BBC delima + susu kambung je alhamdulillah hb xpernh low 12 keatas selalu

Try mkn jambu batu sis... Xpn buah delima... Ubat dktr bg tu pn mkn jg... Hb low ni bhy...

5y ago

Aamiin... Jg diri baik2 sis...