BABY 7 BULAN 29 HARI

Hai mommies. Ada any tips nk bg baby boleh duduk sendiri tanpa bantuan ? Dia boleh duduk tp msih perlukan bantuan org tarik dia duduk. Lpstu x yah pegang da boleh duduk. Cuma dia sendiri nak bgun duduk tak reti. Nk merangkak jugak tp msih x kuat, lpstu dia gostan ke belakang bukan ke depan ? Okay je kan gostan ke belakang ?

2 Balas

Okay je. Ototnya belum kuat lagi nak duduk sendiri tanpa bantuan. It's OK parents bantu dia duduk di pangkuan kita atau bersandar di bantal.. Kerap buat gitu untuk latih dia duduk sendiri.

1mo ago

baik terima kasih mommy