Baby 9 bulan 14 hari belum boleh merangkak dan duduk

Normal ke bayi 9 bulan tak boleh merangkak n duduk lagi? Sekarang ni baby cuma mengengsot ke belakang je. Kalau dia nak duduk pun, kita dudukkan. #firstmom

1 Balas

Duduk ni kena latih. Masa makan, ajar dia duduk kat baby chair. Lama2 tulang dia akan kuat utk belajar duduk sendiri. Yg merangkak ni, ada baby cepat, ada yg lambat. Kalau dia dah start belajar mengesot, x lama lagi dia akan mula belajar merangkak pulak.