Bayi 3 bulan duduk dalam kerusi pelampung

Mommies, ok ke kalau letak baby dekat kerusi pelampung ni ? bby kalau letak atas katil dia nangis nak duduk. Sy okay je la sbb dia tak nangis dh kalau duduk sbb kalau nak pegang sentiasa tak terbuat kerja pulak. Tp ayah sy ada tegur risau tulang belakang dia belum kuat. Sy first mom kurang tahu sgt. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

Bayi 3 bulan duduk dalam kerusi pelampung
3 Balas

mcm sy prkenalkan benda ni time anak 5 bulan. kalau 3 bulan msih awl sgt2. tak silap sy 3 bulan ni sy letak bby kt bouncer. sy ada 2 jenis. 1 yg electric swing. satu lagi yg biasa. satu letak ruang tamu satu lagi letak dapur. so kalau sy nk masak ke apa kalau dia mrengek mmg sy letak situ je mudah nk tengok. kdudukan boleh adjust. so dia bersandar. kalau yg krusi ni seeloknya 5 bulan keatas.masa tu kedudukan dia dah tegap walaupun kadang2 bergoyang.tp lagi better la dari bawah 5 bulan.

Masih terlalu awal tu nanti tulang belakang akan bengkok dan x elok utk bayi... Saya pon belajar juga dari pengalaman anak sulung saya macam tu nak kita pegang je jadi saya letak dalam walker... Tapi kesan nya tulang baby belakang bayi masih lembut dan membenngkok... Kalau pakai baby carrier ok juga x lah terlalu memaksa tulang tu...

mummy sebaiknya jgn dulu ya.. betul tu tulang baby blom kuat lg.. baby baru 3 bulan.. mungkin dia nak mummy dukung.. saya dulu buat keje sambil dukung baby pki kain baby carrier yg sesuai utk 3 bulan.. bagus mummy bertanya.. jika confius bole dptkn nasihat drpd nurse kk.. smoga mummy n baby sihat2 selalu🥰