Bayi merangkak or duduk dahulu

Hai mommies. Nak tanya laaa adakah normal anak duduk dulu dan bila kita pegang tangan dia, dia boleh terus berdiri ? Tapii dia belum boleh merangkak. Duduk je dah boleh tanpa ada bantuan sokongan macam bantal ke ape. Dan dia dah cuba untuk berdiri sambil berpaut. Anak saya baru 9 bulan skrg

6 Balas

Skrg usia anak sy 9bulan 13hari .. Anak sy mula2 blh dduk msa usia 4bulan lpstu berdiri smbil berpaut pada sesuatu pd usia 7bulan lebih dan skrg dia dah boleh merangkak start usia 8bulan lebih .. dan bg sy , normal je

anak saya skrg 11bulan tak merangkak. Dia baru belajar duduk and bila pgg tgn mmg dia berdiri jgk siap melangkah nk jln laju plk tu😅 berpaut kt mana2 pon masih lemah lg tp tkpe bagi dia masa dia bole buat sndri

rasa nye normal. baby sy xde mengesot. dia merangkak terus. belom boleh duduk sendiri. kalau kita duduk kan masih senget. tapi sekarang tengah fasa memegang benda utk berdiri. baby skrg 8m

normal je. ank sy dduk start 4 bulan ke atas,, pastu dia merangkak 7 bulan tp dia mahir dlm 2 hri skali berdiri paut pun dlm 7 bulan lebih,, now dh pndai berjalan 9 bulan

normal. ank sy duduk dlu baru merangkak. as long as dia tak skip.

Ank sye duduk dlu bru merangkak..6bln dh duduk sendiri