prepared barang baby

Hai momies2.... Nak tnya yg da melahirkan n bakal melahirkan... Korang start kemas & cuci brg baby mggu ke berapa preggy.... Mcm sy da 35weeks.. Agak2 terlalu awl ke utk kemas2 n cuci semua tu.. Hehhe

45 Balas

sye pun mula dah beli sikit2 sbb tahu smua mhal..start kandungan 2 bln bli skit2 tiap2 bulan..ikut kmampuan sdiri..

Sy 28w dah kemas semua, dah siap standby beg baju baby dalam kereta dah.. Lambat2 buat nnt kita yg x larat,

Dah bolrh prepare barang baby tu siap2. Incase ada emergency ke apa senang bag dah siap tinggal ambik je

Bukan ke masuk jer 3rd trimester, nurse akan ingtkan suruh siapkan barang2 keperluan p hospital? 😅

Sy 5m ++ beli barang sikit² , masuk 6m dah basuh , lagi 2w masuk 7m dah boleh packing slow² 😌

da bole start kemas pn. sy skg 33w+ da kalut da nk kemas2 brg semua 😅

Dah boleh kemas bag hospital sikit2..sbb kdg2 xtau terbesalin awal hihu

Pada i xder istilah terlalu awal. Just be prepared kan? So it is okay

Sy 27w dah cuci semua baju baby. Lipat elok buh dlm raga dah 😁😁

sy 21w da prepare daa. tapi blum basuh lagi. excited punya pasal 😬