CUCI BAJU BABY

Sy dah msuk 30wks, ada x ibu² yg msuk 30wks dah cuci baju2 baby n beli brg2 keperluan baby yg lain? Ank first, jdi sy nak tau ibu2 mula cuci baju baby n kemas2 apa yg patut wks brpa😆😆sbab risau juga klu t'branak awl #ingintahu #pleasehelp #firstmom

27 Balas

sis plk 28w mc dh start sruh sediakn brng..tpi sis x sediekn pon😅mgu lpas chckup 30w mc tnye lgi..dh packing2 beg hos ke..dgn slamber nye sis jwb..blom lgi mc😅tekejut mc ble jwb gitu..mc tnye npe x packing lgi..tkot branak awal..sis snyum2 je..😅n now dh 31w..90% brng dh sette..

Hehe sy pun basuh smua dah awk slow2 basuh mula2 basuh yg pntg2 dlulaa nk bawak ke hosp.. Sbb xtahu kan bile baby nak kua.. Prepare awal xkalut..mcm kawan tu ape2 pun xprepare last2 ank nk kua awl dah suami kelam kabut sorg2.. Laki nak2 yg first ank dia mnelaa tahu sgt.. Soo awal xpe..

Saya skrg 30w6d, first baby. Saya pun dah start cuci and packing brg-2 baby & ibu utk ke hospital. Cuma ada sikit lagi brg-2 utk ibu & baby yg tak beli lagi 😅. Dah complete nanti baru angkut letak dalam bonet kete. Due bulan 2 nanti tapi dah rasa nervous + takut pun ada jgakk.

Sy pun dah 30 week...bln 11 da siap pack letak dlm beg da..just baju ibu je xpack ag.ank first girl.. insyaAllah second boy...ayh dia yg pack...member bola sepak nk Kuar katanye😹😹...anak first pun ayhnye jgk pack ☺️

Sya pn 1st baby. Skrg dh 32w. Dah start cuci baju2 baby msa perut 30w. Sbb misi asyik pesan je time check up suruh ready bag. Hihi kita plak jdi nebes. Tp smpai skrg blum kemas msuk bag lgi.hihi tgh mencari mood..

Saya 30 weeks, belum cuci belum kemas apa lagi. Baru start beli barang online je. Barang2 toiletries baby semua x beli lagi. Rasa mcm awal lagi 😅 kalau cuci2 35 weeks tu kelam kabut tak ye? Ok je kan

5mo ago

Lagi awal start lagi elok, nanti perut n badan dah makin berat, proses nak mengemas pun jadi lagi lama 😄

Dah boleh tu awak. Saya waktu ni dah start cuci baju, siap simpan dalam almari. Cuma silap kat packing untuk bag hospital. Hari nak pergi hospital tu baru packing 😅

Saya dh siap basuh semua masuk dlm beg dh semua brg baby😆 masuk 28w terus cuci baju semua, yg tak beli lagi barang pantang ibu ja😅 yg lain semua settle dh

saya 6 Bulan dah siap packing..taknak last minit kelam kabut...skrg dah nak masuk 8 bulan mana2 pergi angkut siap2 dlm kete.senang ape2 hal terus je ke hospital

sye smua siap dah sng.. dh pack mse 28w aritu pnye laa excited... hahahahhaha ank first gak.. skrg 30w6d.. doc sruh serah diri mse 38w sbb ada gdm 💪

5mo ago

yer bsp sye dh cantik pn... hba1c pn dh lawa.. hahhaha tetap jgk kne brsalin awal...