pening kepala

hai momies semua. adakah normal jika sy pening kepala semasa hamil.skrg sy dh 20 weeks.. sy xde alahan start dr mula hamil.masuk minggu ke 20 ni br start pening2.

4 Balas

NORMAL... Mungkin di sebabkan hormon & perubahan cuaca @ suhu sekeliling secara mendadak 😬 Stay hydrated. Minum air putih / air suam at lease (2>3 Liters) sehari. Pastikan awak dpat rehat & tidur yg mengcukupi ✌🏻 TAPI seandainya pening awak berlarutan & awak terasa gelap mcm nak pitam, directly jumpa doktor ye. Risau nanti “Anemia” 😪

macam saya sis awalan tak ada alahan tp perut dah mula besar kepala pening ternyta hb rendah saya bnyak kan makan buah n sayur hijau kurang lah skrng

sama sis. sekarang saya dah masuk week 22 tiba tiba rasa pening kepala... sekarang ok tak sis?

nrml sis