Tidur Malam

Hai Momi semua. Nak tnya siapa kat sini sebelum tidur tu jantung mcm berdebuk berdebak dia punya laju..berdebar nk tido.. nk tido je pun..hehe.. sapa mcm sy? And sapa2 yg tahu tu boleh bg info? Tqsm moga momi semua sihat2 selalu..?

21 Balas

Ni samada tanda anemia or hypo thyroid.. sbb saya alami and dlm pantauan doctor.. darah kena amik utk check ada thyroid ke tdk.. so korg tkboleh tlampau penat mmg tk ckup nafas.. kalau ada bku pink boleh rjuk dkt blkg sakit anemia.. agak bhya gk.. so sblm baring tu.. tarik nafas pakai hidung hembus dkt mulot smp korg cool down.. bantal tggi kn sikit.. tp ada jgk disebabkn baby makin besar so tulang rusuk kita di tekan.. apa² pun mse checkup bgtau nurse dia akn bgtau

Sy sis..kdg2 jd..kdg2 mcm ssah nk napas..kdg2 mcm sebu smpit je dada ni..bgun dduk sndar kt dinding..tmnung je..trik napas dlm2..pastu bru ok skit..mnum air masak bru hlang...bru 12w dh segini sy sis..kdg2 tdo ngiring kiri kanan pun dier bdebar2 gitu..mcm org lari marathon..nape tah..pmbawakan kot ea

Sama la. Kdg2 tiba2 je jantung berdegup laju. Abg sy pesan (dia MO O&G), cuba kira nadi kita berapa dlm seminit. Klu lebih 100 tu kena pegi check. Sy kblakangan ni asyik rasa sakit dada belah kiri terutama waktu solat bgn drp sujud. Mcm rasa cramp gitu.

Haah ye sy sapu blkg bdn.klw dada dpn tu sy sapu bam je. Nurse kta minyak pnas boleh je sapu. Dlu suami sllu jgk urut2 tapak kaki. Sbb mmg sllu lenguh. Klw tdo sllu lapik bg tinggi sbb takut tarik mengkarung. Eheheh haah sma athi 🤭

Cuba tinggikan sikit bantal, tapi bagi selesa la. Nanti sakit tengkuk. Sy start mengandung, mmg jd sesak nafas a.k.a semput time nk tido. Tanya nurse, dia kata sbb aircond, tapi off aircond jadi jgk

Sma. Tapi sa dr mula prengnt smpai la mau brsalin jantung sntiasa bedebar. Smpai kn tekanan darah tinggi dktr cek ini itu tkt sakit jantung 😂😂 tp itu cma pmbawaan knen 😂

4y ago

Sama la sy..xtahu nk buat camna lg..kdg2 tension je. Jantung laju sdiri..nadi lg la .

Sama mcm saya..ni tgh menaip pun..jantung debar2..kenapa ek..runsing rasa..lps minum air latte dan kopi..teringin hri nk rasa..minum segelas jer..lepas rasa....

Sy dlu mcm tu jgk xthu knapa. Kdg2 rasa mcm sush nk nafas. Just duduk tarik nafas suruh suami urut2 blkg. Kdg2 tdo smbil duduk tu lagi selesa.

5y ago

Urut kat mana, dada belakang gitu ke? Klu buh minyak angin panas kt dada blh ke yek. Awk nama kita hampir sama. Cuma sy Q, nurul athiqah.

Sma sis....#semua serba slh d buat nya....#yg paling lucu pndi hppy sendiri....😹

Sye pernah lalui waktu trimester ke-2, tu sebab darah pam laju untuk kita dan baby