dada berdebar

Ada x munmy2 jadi macam sy, rasa berdebar je masa mkn, masa nk tidur.. smpai kadang xnyenyak tido . Berdebar macam jantung laju..

16 Balas

Berdebar ni banyak faktor.. kalau kes hamil, jantung mengepam/bkerja lebih sikit utk supply darah p ibu & kandungan, sebab tu heart rate jd tinggi sikit.. tapi, yg kita takut ni kalau rasa berdebar ni sebab masalah berkaitan thyroid.. jumpa doktor kalau rasa berdebar2 ni mengganggu sangat

Sy baru kuar wad sbb berdebar2. Normal pulse is under 100.. Tp sy aritu masuk wad sbb reading 138 😅 ni bkn darah tinggi ya. Ni jantung debar2.. Dah scan jantung.. Pegawai tu kata normal.. Jantung dah terubah posisi sikit coz baby makin besar.. Bulan 9 nt sy kena cek up lg kat hospital..

5y ago

Xde.. Sy cuma debar2 je.. Masuk air n dia bg potasium utk tambah garam.. Kalau ada simpton lain tu mgkin xnormal sis..

Kadang2 saya pun rasa mcm ni..tp bila rasa tu dtg saya selalu buat exercuse breathing dan hembus melalui mulut to calm myself. Its on me..sis boleh la cuba..sebab saya jenis cepat yg risau saya akan buat exercise ni la so far ok..

5y ago

Sama.. Doc pn ajar saya mcm ni.. Sbb saya ada Anxiety..

Hari2 ke sis.. Dh berpa week.. Saya blh katakan hr2.. Tp ada waktu2 dia lh.. Masa mkn, buat keje n kdg2 masa tdo.. Saya 34week

Me too.. Kadang2 tiba2 je boleh rasa berdebar tu.. Tak pasti sbb apa, tp better gi klinik check.. Mungkin BP tinggi ke..

Ada rasa berdebar tu, makin ketara bila usia kandungan mencecah 3rd trimester. Bila datang berdebar tu sampai terbatuk2..

5y ago

Aa. Sama.. Igtkn saya sorg je mcm ni.. Kdg risaukn.. Dia punya debar sampai senak2 dada..

Klau mcm tu better sis cek darah.. sbb msa mngdung klau sllu bdebar tu sbb kurang darah

5y ago

Situasi sy skrg ni . Mmg kurang darah 😭

Ada je. Sejak mengandung sampai sekarang dah 33week jantung laju.

Sama.. Kadang2 rase smpai semput pon ade..tetibe je dye berdebar laju..

Yes betul.